open-navfaktor-logo
search
NSRS
Vukanović: Sramota me što sam u istom redu sa efendijom Čavićem
Vukanović je danas zatražio od predstavnika vlasti Srbije, Maje Gojković i Ane Brnabić, koje prisustvuju ovoj sjednici, da iznesu "frapantne podatke" o umiješanosti stranaca u protekle izbore u RS-u, a koje je ranije najavljivao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić
19.11.2018. u 15:40
get url
text

Zastupnik Nebojša Vukanović (SDS) iznio je danas na sjednici Narodne skupštine RS-a prijedlog da zastupnici "preletači", odnosno oni koji su tokom izborne kampanje bili najoštriji kritičari aktuelne vlasti, a sada ulaze u koaliciju sa SNSD-om, budu "zastupnici – posmatrači". On je zatražio da se njima ne daje legitimitet, pa da zastupnici, poput Dragana Čavića i Zdravka Krsmanovića iz NDP-a, nemaju pravo glasa.

- To nije u našoj nadležnosti – odgovorio  mu je kratko Dane Malešević (DNS), predsjedavajući radnog saziva konstitutivne sjednice NSRS-a.

Vukanović je danas zatražio od predstavnika vlasti Srbije, Maje Gojković i Ane Brnabić, koje prisustvuju ovoj sjednici, da iznesu "frapantne podatke" o umiješanosti stranaca u protekle izbore u RS-u, a koje je ranije najavljivao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vukanović je podsjetio i na način kako je formirana pošla Vlada RS-a, "glasovima Ilije Stevančevića i Vojina Mitrovića".

- Kasnije su dobili naziv papci. Nastao je presedan i tada se nije reagovalo kako treba, te sada ima sedam-osam takvih zastupnika. To je poseban presedan. Sramota me je što sam u istom redu sa efendijom Čavićem. Krsmanović je govorio kako je pripremio ćeliju za Dodika. Ako se dozvoli opet ovaj presedan, za četiri godine će doći neki Arapin da kupi 40 zastupnika kao na pijaci i vi ćete to legalizovati – istakao je Vukanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.