open-navfaktor-logo
search
Predao zahtjev
Vukanović tražio od CIK-a ponovno kontrolno brojanje na svim nivoima
Nebojša Vukanović, aktuelni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske predao je danas službeni Zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine da po službenoj dužnosti naloži ponovno kontrolno brojanje glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali i ostale nivoe, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i člana Predsjedništva BiH.
18.10.2022. u 16:06
get url
text

Zahtjev je predao, kako kaže, s ciljem da se utvrdi stvarna volja građana i razmjere zloupotreba članova lokalnih biračkih odbora i izbornih komisija na dan izbora.

- Uz Zahtjev smo dostavili i razloge za donošenje odluke, informacije i saznanja za izborne zloupotrebe te "matematičke nelogičnosti" i razlike u rezultatu za Predstavnički dom i Narodnu skupštinu Republike Srpske. Javnosti i članovima CIK-a BiH je jasno da se nije kralo i vršile zloupotrebe za samo jedan nivo, predsjednika Republike Srpske, a zloupotrebe su utvrđene na većini mjesta tokom kontrolnog brojanja, već i na ostalim nivoima vlasti - pojasnio je on te dodao:

- Bolje je brojati i kontrolisati glasove dva mjeseca nego prihvatiti i ovjeriti rezultate koji su krivotvoreni, i tako četiri godine imati nelegitimnu vlast koja nije odraz stvarne volje građana. Zbog toga očekujem da članovi CIK-a BiH prihvate Zahtjev i nalože ponovno brojanje po službenoj dužnosti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.