open-navfaktor-logo
search
Uoči sjednice
Vulić: Mirsad Vilić odobrio pojačane mjere osiguranja ispred Parlamenta BiH zbog zastupnika iz RS-a
Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić odlučio je da danas pojača mjere osiguranja ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, rekla je predsjedavajuća Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić. 
24.05.2023. u 09:31
get url
text

VEZANI TEKST - Vulić zatražila posebno osiguranje za zastupnike iz RS-a u Parlamentu BiH zbog Zvizdića; Nešić: Dobio sam zahtjev...

Ona je za agenciju Srna kazala da zastupnici SNSD-a u čekaju i sastanak sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem od kojeg je ranije zatražila utvrđivanje ozbiljnosti navodne prijetnje koju je uputio predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić.

Ranije je Vulić uputila inicijativu Nešiću u kojoj traži provođenje istrage Zvizdićevim navodnim prijetnjama zastupnicima iz RS-a izrečenim na sjednici Zastupničkog doma koja je prekinuta 19. aprila.

Nešić nam je kazao da je dopis Sanje Vulić proslijedio Viliću kako bi bile izvršene provjere iz dopisa i na osnovu toga poduzme mjere i radnje. 

Nešić je dodao da još nije dobio povratnu informaciju od Vilića i očekuje je tokom dana.

- A ja ću izvršiti nadzor šta je uradila naša sigurnosna agencija - rekao je Nešić.

Vulić je ranije navela da se osjećaju ugroženo i da traži da se provjeri ozbiljnost "prijetnje" Zvizdića, te da li njegove riječi "ovo je zadnji put" znače, kako je rekla, najavu likvidacije nekog od zastupnika iz RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.