open-navfaktor-logo
search
SNSD nezadovoljan
Vulić najavila inicijativu za smjenu Heleza i poručila "Trojki" da su se mnogo prevarili i zaigrali
Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sanja Vulić najavila je da će taj klub i Klub Srba u Zastupničkom domu Parlamenta BiH uputiti inicijativu za smjenu ministra odbrane BiH Zukana Heleza.
26.11.2023. u 12:42
get url
text

Istakla je nezadovoljstvo ponašanjem i ucjenama "Trojke" koja je koalicioni partner SNSD-a.

- Sevlid Hurtić, a ne Denis Šulić - bila je vaša ucjena, a naš kompromis. Ekipa iz "Trojke" očigledno smatra da mi treba da prihvatamo pravila isključivo koja oni definišu ili njihovi prijatelji iz međunarodne zajednice. Tu su se mnogo prevarili i zaigrali. Niko neće igrati po bilo čijim pravilima. Možemo razgovarati i dogovarati se samo na temelju Dejtonskog sporazuma i dejtonske BiH, poštujući njen teritorijalni integritet i suverenitet, i nikako drugačije - poručila je Vulić u izjavi za Srnu.

Jučerašnji dolazak predsjednika stranaka "Trojke" u Banju Luku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine je nazvala "provokacijom najranjivije kategorije društva u RS-u, pripadnika Vojske RS-a".

VEZANI TEKST - Dodik: Nijedna odluka iz sektora odbrane neće proći Vijeće ministara BiH dok je Helez ministar

Inicijativu za smjenu Heleza najavila je pošto je on ranije ove sedmice izjavio da u RS-u postoje paravojni kampovi, što vlasti tog entiteta poriču. Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) je obavijestila Vijeće ministara da takvi kampovi ne postoje kao i to da u Bosni i Hercegovini ne postoje paravojne formacije.

Na Helezove izjave reagirao je i predsjednik RS-a Milorad Dodik kazavši jučer da nijedna odluka iz sektora odbrane neće proći u Vijeću ministara BiH dok je Zukan Helez ministar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.