open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Wessely i Mehmedagić: EUFOR odlučan da podrži partnere iz BiH u održavanju sigurnog okruženja
Komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Wessely sastao se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.
10.05.2022. u 15:16
get url
text

Razgovarano je o aktuelnim sigurnosnim izazovima u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu, te unapređenju dosadašnje uspješne saradnje Agencije i EUFOR-a.

Tokom sastanka, generalmajor Wessely i generalni director Mehmedagić razgovarali su o pojačanim aktivnostima koje vojna misija Evropske unije poduzima u BiH s ciljem osiguranja mirne i stabilne sigurnosne situacije u našoj zemlji.

Na sastanku je istaknuta važnost nastavka bliske saradnje i razmjene informacija između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i EUFOR-a s obzirom na aktuelnu situaciju u svijetu.

Generalmajor Wessely još jednom je naglasio da su snage EUFOR-a odlučne da podrže partnere iz BiH u održavanju sigurnog okruženja, te izrazio predanost EUFOR-a mirnoj, multietničkoj i održivoj Bosni i Hercegovini.

Generalni direktora OSA-e BiH zahvalio se komandantu EUFOR-a na dosadašnjoj pomoći i poručio da će se uspješna saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i EUFOR-a nastaviti i u budućnosti, saopćila je OSA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.