open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Wigemark uručio Mišljenje EK Dodiku, Džaferoviću i Komšiću
U Mišljenju je prezentovana sveobuhvatna analiza stanja u zemlji, kao i sve što je dosada urađeno i ono što stoji kao obaveza da se ispuni na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, rečeno je prilikom susreta. Evropska komisija je predstavila mapu puta za provođenje reformi, prije svega u oblasti demokratije, vladavine prava i javne uprave
29.05.2019. u 17:22
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su danas šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka.

Ambasador Wigemark je uručio članovima Predsjedništva BiH Mišljenje Evropske komisije o kandidatskom statusu BiH, koje je predstavio komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn, u okviru Paketa proširenja za 2019. godinu, Komitetu za vanjske poslove Evropskog parlamenta.

{$galerijaFotografija}

U Mišljenju je prezentovana sveobuhvatna analiza stanja u zemlji, kao i sve što je dosada urađeno i ono što stoji kao obaveza da se ispuni na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, rečeno je prilikom susreta. Evropska komisija je predstavila mapu puta za provođenje reformi, prije svega u oblasti demokratije, vladavine prava i javne uprave.

Još jednom je ponovljena podrška i posvećenost evropskom putu zemlje i nastavku reformskog procesa.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili ambasadoru Wigemarku na angažmanu i posvećenosti evropskoj perspektivi BiH, te ponovili opredijeljenost za nastavak reformskog puta, kako bi se ispunili svi uslovi za sljedeću etapu na evropskom putu zemlje.

 

Sastanak Predsjedništvo BiH Lars Gunnar 29.05.2019. Wigemark
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.