open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Za brzu cestu Sarajevo - Tuzla 4,5 miliona KM
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, usvojila tri programa utroška sredstava Kapitalni transferi javnim preduzećima, utvrđenih u Budžetu FBiH za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 7.000.000 KM.
06.04.2023. u 11:58
get url
text

Naime, 4,5 miliona KM namijenjena su za brzu cestu Sarajevo - Tuzla, izradu glavnog projekta i eksporpijaciju, na ovoj brzoj cesti, poddionica Vitalj - Gojakovići.

Za sufinansiranje izgradnje XII transferzale, spoj od Stupske petlje do Aerodroma Sarajevo bit će izdvojeno 2.000.000 KM te 500.000 KM za rekonstrukciju dijela tomislavgradske obilaznice.

O načinu utroška odobrenog novca bit će potpisan ugovor između Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i implementatora odobrenog projekta, kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obaveze.

JP Ceste Federacije BiH obavezne su kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o realizaciji projekta, a koje će potom izvještavati Federalno ministarstvo finansija.

Za provođenje ovih odluka zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo finansija i JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.