open-navfaktor-logo
search
Turizam
Za Dan žena najtraženija putovanja u Istanbul i Dubai
Dolaskom ljepših i toplijih dana u martu, građani Bosne i Hercegovine se obično odlučuju na putovanja, a sezona proljetnih počinje za međunarodni Dan žena 8. mart. 
20.02.2022. u 22:03
get url
text

Tradicionalno se na ovaj datum pripadnice ljepšeg spola, ali i muškarci, odlučuju na grupne ili pojedinačne odlaske van granica i uživanje u ljepotama popularnih mjesta za odmor. Najtraženije i najatraktivnije destinacije posljednjih godina su Istanbul, Egipat, Dubai, a izgledno je da su ove godine i najjednostavnije za planiranje putovanja, s obzirom na situaciju sa pandemijom i postojeće restrikcije.

- U principu imamo zanimljive ponude za brojne zemlje izuzev za zapadnu Evropu. Imamo aranžmane za Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju, Tursku. Tu su atraktivni Dubai i Hurgada. I ove godine najpopularniji je Istanbul. Veliki interes je i za Dubai. Najjeftiniji aranžmani za Jadran su od 200 KM, a najskuplji je Dubai, za koji se oni kreću od 1.400 do 4.000 KM po osobi – kaže Muamer Lutvić, direktor turističke agencije Centrotours,  koji dodaje da je Liban nova destinacija za koju ima sve više interesovanja.

Bogatu osmomartovsku ponudu putovanja ima i agencija Relax Tours.

- Pripremili smo aranžmane za svačiji džep. Dubai je posljednjih godina uz Istanbul veoma tražen. Aranžman od osam dana i sedam noćenja od 5. marta po osobi iznosi 1.499 KM. Kada je u pitanju Istanbul, pet dana i četiri noćenja košta od 699 do 859 KM zavisno od hotela – kaže za Faktor Aida Terzić iz Relax Toursa.

I u agenciji Transturist iz Tuzle pripremili su zanimljive ponude za Dan žena koje uključuju izlete i boravak u BiH, ali i u regionu i širom Evrope.

- Cijena aranžmana za Istanbul od tri dana autobusom košta 229 KM. Imamo i aranžmane za Bled, Atinu, Solun... Naravno, tu je i Budimpešta sa jednim noćenjem 119 KM, a za dva noćenja 199 KM. Tu su i aranžmani za Bihać – rekli su za Faktor iz Transturista.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.