open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Za gradnju Aerodroma Bihać 19,8 miliona KM
Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikcija, donijela Odluku o usvajanju programa utroška sredstava kapitalnog transfera Kapitalni transferi javnim preduzećima - Unapređenje avioprometa Federacije BiH - JP Aerodrom Bihać utvrđenog budžetom FBiH za 2022. godinu ovom ministarstvu, u iznosu od 19.700.000 KM.
21.07.2022. u 12:57
get url
text

Novac će biti utrošen za otkup zemljišta, izgradnju poletno sletne staze (PSS), izradu elaborata o zaštiti kulturnoga naslijeđa, nadzor nad izvođenju radova, te usluge izrade idejnih i glavnih projekata.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija zaduženo je da vrši kontinuiran nadzor o utrošku redstava, te da sa JP Aerodrom Bihać d.o.o. Bihać potpiše ugovor kojim će se urediti način prijenosa sredstava, provedba postupka javne nabavke i izvještavanje o utrošenim sredstvima.

Javno preduzeće Aerodrom Bihać d.o.o. Bihać je dužno o utrošku sredstava kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, a nakon utroška sredstava, najkasnije do 28.2.2023. godine, dužno je sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ga Ministarstvu zajedno sa odlukom Nadzornog odbora o njegovom usvajanju.

Danas je usvojen i program utroška dijela sredstava tekućeg transfera Subvencije javnim preduzećima - Unapređenje avioprometa Federacije BiH - JP Aerodrom Bihać utvrđenih u ovogodišnjem budžetu FBiH u iznosu od 170.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.