open-navfaktor-logo
search
Federalna vlada
Za izgradnju objekta hitne pomoći u Zenici i doma zdravlja u Kiseljaku tri miliona KM
Na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, Vlada Federacije BiH usvojila je dvije odluke o programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele iz Tekućih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima, a odnose se na prvu fazu izgradnje zgrade hitne pomoći Doma zdravlja u Zenici i završetak izgradnje Doma zdravlja u Kiseljaku u ukupnom iznosu od tri miliona KM.
18.07.2023. u 14:48
get url
text

Prva odluka o Programu utroška odnosi se na transfer za prvu fazu izgradnje zgrade hitne pomoći Doma zdravlja Zenica u iznosu od 1.000.000 KM.

Ova sredstva se raspoređuju za sufinansiranje projekta izgradnje objekta i uspostave službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima kojeg provodi Grad Zenica, a s ciljem poboljšanja kvalitete i sigurnosti zdravstvenih usluga na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

Sredstva će se doznačavati u tranšama na račun Grada Zenice, a na osnovu zaključenih ugovora sa dobavljačima radova / usluga i u iznosima u vrijednosti ugovora.

O načinu utroška odobrenih sredstava za ovaj projekt potpisat će se ugovor između Federalnog ministarstva zdravstva i Grada Zenice kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obaveze.

Grad Zenica će o realizaciji i namjenskom utrošku sredstava kvartalno dostavljati izvještaj Federalnom ministarstvu zdravstva, a Federalno ministarstvo zdravstva će o utrošenim sredstvima kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo finansija.

Druga odluka se odnosi na Program utroška sredstava za dovršetak izgradnje nove zgrade Doma zdravlja Kiseljak u iznosu od 2.000.000 KM.

Projekt izgradnje nove zgrade Doma zdravlja Kiseljak provode Općina Kiseljak i JU Dom zdravlja Kiseljak. Sredstva će se prenositi u tranšama na račun Općine Kiseljak kao jednog od implementatora projekta, nakon što isti Federalnom ministarstvu zdravstva dostavi dokaze o izvršenim radovima / uslugama od dobavljača.

O načinu utroška odobrenih sredstava za ovaj projekt potpisat će se ugovor između Federalnog ministarstva zdravstva i Općine Kiseljak kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obaveze. Federalno ministarstvo zdravstva će o utrošenim sredstvima tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo finansija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.