open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Za kafanu nema para: Ministar finansija objasnio zašto građani ne mogu dobiti vaučere od 20 KM
Jasmin Halebić, ministar finansija u Kantonu Sarajevo danas je u Skupštini KS, odgovarajući na inicijativu da se građanima podijele vaučeri od po 20 KM koje bi mogli potrošiti u ugostiteljskim objektima, kazao da je ideja veoma zanimljiva, te da je ne treba apriori odbaciti niti "ući u nešto za šta je potrebna dublja analiza".
16.06.2020. u 12:44
get url
text

VEZANI TEKST - Suljević pitao Nenadića: Da li ste za to da se građanima podijele vaučeri od 20 KM za ugostiteljske objekte

- Prema popisu stanoviništa u Kantonu Sarajevo iz 2013. godine, oko 410.000 stanovnika ima prebivalište u KS, što bi značilo da bi neophodna sredstva za to iznosila oko 8,2 miliona KM. Mi ta sredstva nemamo u ovom trenutku, niti smo ih planirali u budžetu - kazao je Halebić.

Dodao je kako će se u narednom periodu vidjeti da li će očekivanim rebalansom u budžetu KS biti sredstava kojima bi se dodatno utjecalo na privredne tokove u KS.

Fondacija Sarajevo Navigator (FSN) u ime turističko-ugostiteljske privrede i građana premijeru i Vladi Kantona Sarajevo (KS) podnijela je ranije "Inicijativu za unapređenje standarda građana i podršku ugostiteljsko-turističkom sektoru Kantona Sarajevo – vaučer za potrošnju u ugostiteljstvu od 20 KM za svakog građanina/građanku Kantona Sarajevo".

Sa sviješću kako je uslužni, posebno turističko-ugostiteljski sektor, na kojem dobrim dijelom i počiva privreda KS, devastiran pandemijom COVID-19, predsjednica FSN Nataša Musa, u ime Upravnog odbora Fondacije, predložila je da KS svim građanima, onima sa registrovanim prebivalištem u KS, izda vaučere za potrošnju u ugostiteljstvu na prostoru KS u iznosu od 20 KM, koji bi mogli biti korišteni do kraja ljeta 2020.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.