open-navfaktor-logo
search
Prevršio mjeru
Za Konakovića je pripadnik Petog korpusa samo bot, uvjerava ga da ne zna ko mu je tužilac
Zapleo se kao pile u kučine, ali to ga ne sprječava da nastavi cijelu bh. javnost uvjeravati kako su svi slijepi, lažovi i maloumni, samo on zna. Sve zna. Riječ je o Elmedinu Konakoviću, skupštinskom zastupniku iz Sarajeva i šefu stranke Narod i pravda. O kome drugom?! Što bi narod rekao, a on je čovjek iz Naroda - navro ko mazga!
21.10.2021. u 10:39
get url
text

- Suđenje generalu Atifu Dudakoviću i još petnaesterici pripadnika i komandanata Petog korpusa Armije RBiH, 27.8.2019. godine. "Zbog smrti svjedoka nije bilo moguće unakrsno ispitivanje. Tužilac Milanko Kajganić pročitao je u iskazu svjedoka…". Džaba botovi, džaba vojska budžetska, džaba eskiviranje istine. Bruka je. I tuga - slavodobitno je napisao Konaković u pokušaju da demantuje, pazite sad, pripadnika Petog korpusa Armije RBiH Edina Domazeta, optuženog za ratni zločin u predmetu Dudaković i drugi.

Konaković se, naime, silno trudio dokazati da je Kajganić, jučer izabrani vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH, taj koji je podigao optužnicu protiv generala Dudakovića i ostalih pripadnika Petog korpusa u tom predmetu. Nakon što mu je Domazet brutalno očitao bukvicu i jasno mu poručio da nema pravo preko njihove "muke graditi svoju politiku", Konaković je guglao.

Nema ništa o tome na Wikipediji, ali je našao tekst u kojem se Kajganić spominje kao tužilac u predmetu na jednom ročištu. Da, ročište na kojem je bio zamjenski tužilac jer postupajuća tužiteljica tog dana nije mogla prisustvovati ročištu. Postupajuća tužiteljica, ona koja je i podigla optužnicu u slučaju Dudaković i drugi, jest Vedrana Mijović.

Ne postoji bilo ko da se bar usput informirao o suđenju generalu Dudakoviću i ostalima, a da tu činjenicu ne zna. Brujali su danima svi mediji o Mijović, potencirajući da se radi o kćerki SNSD-ovca Slavka Jovičića. Oni koje je od početka interesirala sudbina generala Dudakovića i njegovih saboraca još se sjećaju i, primjera radi, upečatljivog momenata u sudnici kad je advokat Asim Crnalić morao "učiti" tužiteljicu Mijović da je Peti korpus Sanski Most i Ključ oslobađao, a ne osvajao!

Dva su zaključka koja se mogu izvući: Konakovića suđenje Dudakoviću i ostalim pripadnicima Petog korpusa ARBiH u ovom predmetu apsolutno nije zanimalo i o cijelom slučaju ne zna baš ništa! Zainteresirao se jučer kad je vidio priliku da bi generala Dudakovića i njegove saborce, njihovo suđenje, mogao iskoristiti za svoje populističke rabote na društvenim mrežama u obračunu sa političkim oponentima. Drugi je taj da čovjek koji je u stanju cijelu javnost uvjeravati u notornu laž kako bi dokazivao da je on u pravu, nespreman da prizna vlastite greške i nesavršenosti, ne može predvoditi narod, a ni Narodu se ne piše dobro. O pravdi je izlišno govoriti... 

VEZANI TEKST - Optuženi borac Petog korpusa odgovorio Konakoviću: Otkud ti pravo da preko nas gradiš svoju politiku?

Kajganić, da ne bude zabune, nije najsretnije rješenje za glavnog tužioca, makar i privremeno obavljao tu dužnost. Ali ovdje govorimo o Konakoviću i činjenicama u predmetu Dudaković i ostali, a ne o Kajganiću. Ovdje govorimo o političaru koji pripadnika Petog korpusa na optuženičkoj klupi pokušava svesti na bota i lažova. Jer Domazet valjda ne zna ko je protiv njega podigao optužnicu, pa će ga Konaković podučiti... 

Danas je 21. oktobar. Svima koji su nosili uniforme Sile nebeske sretan Dan Petog korpusa. Osnovan je na današnji dan 1992. godine, odlukom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.