open-navfaktor-logo
search
Kontrola
Za Novu godinu sarajevska inspekcija u 17 objekata uspostavljala red zbog nenošenja maski i distance
Sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su uz asistenciju Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tokom novogodišnjih praznika izvršili 35 inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima na području KS.
02.01.2022. u 14:29
get url
text

- Kontrolišući primjenu i poštivanje naredbi i mjera Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, te Zaključka Vlade KS od 9. decembra 2021. godine, inspektori su nedostatke konstatovali u 17 objekata, kojima su zbog nepoštivanja distance i nenošenja maski izdate upravne mjere, rješenja, sa rokom izvršenja odmah, što znači da je uspostavljanje mjera izvršeno još u momentu nadzora, te prekršajne sankcije nisu izricane – navodi Vildana Brdarić, glasnovornica KUIP-a.

Ističe da su u svim kontrolisanim objektima organizatori proslave osigurali poštivanje pravila VTP, odnosno "vakcinisan-testiran-prebolio".

Kontrole sanitarnih inspektora nastavljene su na skijalištima Igmana i Bjelašnice, odnosno ugostiteljskim objektima na istima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.