open-navfaktor-logo
search
Značajna pomoć
Za podršku Općoj bolnici u borbi protiv koronavirusa Općina Centar izdvojila 50 hiljada maraka
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima posjetio je Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" gdje ih je ugostio direktor ove ustanove Ismet Gavrankapetanović.
23.07.2020. u 15:42
get url
text

Načelnik Ajnadžić, kao komandant Općinskog štaba civilne zaštite, potpisao zaključak kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja 50.000 maraka za potrebe Opće bolnice u nabavci zaštitne medicinske opreme i sredstava neophodnih za zaštitu od koronavirusa (COVID-19).

- Interes Općine Centar je da svim medicinskim ustanovama pomognemo u nabavci neophodne opreme s ciljem da zdravstvena usluga bude bliže i efikasnija prema našim građanima. Od početka marta, otkako je proglašeno vanredno stanje uzrokovano pandemijom koronavirusa, ovoj ustanovi kao i Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu smo nabavili vozila za prijevoz pacijenata i izdvojili 50.000 maraka za nabavku jednokratnih posteljina, te smo nabavili i postavili dezinfikacioni tunel na ulazu u ovu bolnicu. Također smo za ovu ustanovu izdvojili 60.000 maraka za nabavku respiratora i dvije termalne kamere - kazao je načelnik Ajnadžić. 

Odobrena sredstva će biti prebačena na račun Opće bolnice odmah po potpisivanju protokola, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

- S obzirom na novi sistem rada gdje Opća bolnica prima gotovo 90 posto pacijenata iz grada koji traže bolničko liječenje odobrena sredstva ćemo usmjeriti prema našem Urgentnom centru i poboljšanju uvjeta u svim odjeljenjima i disciplinama urgentnog medicinskog zbrinjavanja koja djeluju u okviru ovog centra, jer je on ključno mjesto spašavanja života naših sugrađana - kazao je Gavrankapetanović. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.