open-navfaktor-logo
search
Neformalna grupa građana
Za ponedjeljak najavljeni novi protesti ispred OHR-a
Nezadovoljni novim nametnutim odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta, neformalna grupa građana najavila je novi protest ispred OHR-a za ponedjeljak u 17 sati. 
18.10.2022. u 13:37
get url
text

Zbog izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH, koje je nametnuo visoki predstavnik Christiana Schmit na noć održavanja Općih izbora, neformalna grupa građana je najavila 24.10.2022. godine nove proteste ispred OHR-a, ali i blokiranje saobraćaja. 

- Pozivamo sve građane u Sarajevu da u ponedjeljak u 17 sati izađu na ulicu, da se blokira saobraćaj ispred OHR-a. Oni koji ne mogu doći pozivamo da se organizuju obavezno u svojim gradovima i da izađu ispred općina ili na trgove kako bi se jasno pokazalo visokom predstavniku da se građani sa ovim ne slažu - kazao je za Faktor jedan od organizatora Nihad Aličković te dodao:

- Nećemo dozvoliti da narod koji je odbranio i koji je zaslužan za opstanak i postojanje ove države, bude minimizaran u svakom mogućem pogledu i da mu se oduzmu sva moguća prava. Bošnjaci svakako nemaju prava u tzv. Republici Srpskoj i nećemo dozvoliti još i to da na cijelom prostoru BiH nemamo gotovo nikakva prava ili da nam neko nameće volje onih koji su napustili BiH. To je hrvatski narod, koji trenutno lobira po svijetu i putem visokog predstavnika da se nametnu zakoni koji samo i isključivo njima idu u korist - zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.