open-navfaktor-logo
search
Humanitarna akcija
Za porodice tragično nastradalih Salkanovića Živiničani skupili skoro 18.000 KM
Nakon tragične smrti Izeta i Mirnesa Salkanovića kojima je jučer klanjana dženaza na mezaru Rebilo, njihovim porodicama uručena je pomoć koju su skupili stanovnici Živinica.
02.08.2022. u 20:26
get url
text

Za samo nekoliko dana prikupljeno je skoro 18.000 KM.

VEZANI TEKST - Dan nakon tragedije na Rajskom jezeru: Živinice tuguju za Salkanovićima, maloljetnik pokušao spasiti amidžu

- Kako je i dogovoreno Hunjer i Aldin Paprikic su odmah posjetili porodice Salkanović i u dogovoru s njima određeno je da se renoviraju kuće, zamjeni krov i uradi izolacija. Allah dž.š da nagradio donatore, uveća im nafaku a porodicama Salkanović da podari sabura ali i poveća im nafaku na ovom svijetu. Amin.Jednom Hunjer uvjek Hunjer – stoji u objavi na Facebook stranici Živinčki Hunjer.

Dio ove humanitarne akcije bio je i Aldin Paprikić, koji je napisao na Facebooku emotivnu objavu.

- Mnogo puta sam davao svakorazne izjave i intervijue, gostovao u emisijama i pisao govore za druge, nikad mi za moje govore nije bila potrebna priprema ili čitanje sa papira. Ali danas sat vremena provedenih s porodicom tragično preminulih momaka Izeta i Mirnesa i posle toga govor koji sam morao snimiti da opravdam sredstva svih dobrih ljudi koji su učestvovali u ovoj akciji mi je bilo najteže ikad. Nije bilo riječi ni pomoći koje mogu nadoknaditi gubitak sina, brata, bratića, a moraš, mozak blokira, emocije preovladavaju ali nedaš se pokolebat... Hvala svim ljudima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji, hvala Zivinicki Hunjer koji je organizovao sve ekdpresno i pomogao po ko zna koji put. Idemo dalje i nadam se što manje ovakvih i sličnih akcija, budite mi svi zdravi i sa svojim porodicama sretni. Svako dobro – napisao je Paprikić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.