open-navfaktor-logo
search
Realiziran projekat
Za povratnike i ljude u potrebi: Dvadeset porodica useljeno u novoizgrađene stanove u Odžaku
Useljenjem u stambene jedinice u novoizgrađenom stambenom objektu u općini Odžak osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za 20 porodica. 
21.03.2023. u 12:11
get url
text

Objekat je izgrađen kroz Državni projekat stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa (DPSZ/RSP) u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina je za vodeću instituciju Državnog projekta stambenog zbrinjavanja imenovala Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementacija podprojekata na području Federacije BiH povjerena je Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica. 

Projekat se realizira kroz podršku Evropske unije, donatora i domaće kontribucije Bosne i Hercegovine.

Svečanost povodom dodjele ključeva budućim stanarima koji useljavaju u nove stambene jedinice upriličena je danas ispred novoizgrađenog objekta. 

Svečanosti su, pored federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, prisustvovali Jasmin Handžić, šef kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, načelnica Općine Odžak Nada Ćulap, Gianluca Vannini, šef Odjela za društveni razvoj, prekograničnu saradnju i civilno društvo u Delegaciji Evropske unije u BiH, predstavnici UNHCR/OSCE-a, druge zvanice i korisnici, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

Edin Ramić

- Još jedan uspješno realiziran projekat u korist dvadeset povratničkih porodica i porodica u stanju potrebe. Dobra saradnja svih institucija uključenih u projekat donosi ovakve i slične projekte u lokalne zajednice. Vidimo da se u gradnji vodilo računa o svim detaljima, od energetske efikasnosti do estetskog izgleda i funkcionalnosti objekta. Ovaj prelijepi objekat predajemo porodicama na korištenje, a Općini na trajno vlasništvo - kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.