open-navfaktor-logo
search
NSRS
Za predsjednika Ustavnog suda RS-a imenovan Džerard Selman
Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) danas je na redovnoj sjednici za predsjednika Ustavnog suda RS-a, na prijedlog predsjednika entiteta, imenovala sudiju Džerarda Selmana.
28.04.2021. u 20:02
get url
text

Narodna skupština usvojila je Zakon o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi, te Nacrt zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u RS-u i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti.

VEZANI TEKST - Bio jedini prijavljeni: Džerard Selman ponovo predložen za predsjednika Ustavnog suda RS-a

Zastupnici su prihvatili Izvještaj o realizaciji Dugoročnog programa razvoja osnovnih geoloških istraživanja Republike Srpske za period od 2018. do 2020. godine, kao i Godišnji izvještaj Ombusmana za djecu za 2020. godinu.

Narodna skuština primila je k znanju Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Herecegovine za 2020. odinu.

Šesnaesta redovna sjednica bit će nastavljena u utorak, 11. maja, a na dnevnom redu nalaze se još četiri tačke: Informacija o obavezama koje za BiH i RS proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2020. godine; Pokretanje inicijative za razgovor i dijalog između strana RS i Federacije BiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za Bosnu i Hercegovinu – prijedlog Kluba zastupnika SNSD-a; Razmatranje pisma visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, od 27.1.2021. godine, upućeno predsjedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika u Narodnoj skupštini RS, te izbor i imenovanja, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću NSRS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.