open-navfaktor-logo
search
Brojne nabavke
Za unapređenje aviosaobraćaja: Tuzlanskom aerodromu 1.000.000 KM
Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je usvojila Program utroška sredstava tekućeg transfera za subvencije javnim preduzećima, a namijenjen za unapređenje avio saobraćaj FBiH.
19.05.2022. u 12:10
get url
text

Na ovaj je način izdvojeno iz Budžeta FBiH za 2022. godinu 1.000.000 KM za JP Aerodrom Tuzla.

Sredstva su, uz ostalo, namijenjena za nabavka sirovina i materijala i HTZ opreme (fluid za odleđivanje aviona, materijal za održavanje čistoće, zaštitnu i drugu opremu). Također, bit će upotrijebljena i za nabavku energenata, troškovi osiguranja, naknadu za korištenje sustava za prihvat i otpremu aviona, putnika i prtljaga, te za naknadu za odobravanje programa sigurnosti i provođenje stručnog nadzora aerodromskih operatera.

Federalno ministarstvo je zaduženo da vrši kontinuiran nadzor o utrošku sredstava i da sa Aerodromom Tuzla potpiše ugovor o način prijenosa sredstava, provedbi postupka javne nabavke i izvještavanju o utrošenim sredstvima.

Aerodrom je o utrošku sredstava dužan kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, a najkasnije do 28.2.2023. godine o tome sačiniti i dostaviti ukupan izvještaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.