open-navfaktor-logo
search
Raseljeni i izbjegli
Za zatvaranje kolektivnih centara i izgradnju alternativnih smještaja više od 6,5 miliona KM
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem Jedinice za implementaciju Projekta (PIU FBIH) zaduženo je za implementaciju Regionalnog stambenog programa i Projekta CEB II - "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja".
17.04.2021. u 10:42
get url
text

U svrhu realizacije navedenih projekata planirano je potpisivanje više ugovora sa izvođačima, predstavnicima institucija i odabranim tehničkim nadzorima.

Ugovori će biti potpisani 19. aprila u zgradi Vlade FBiH, a potpisivanju će prisustvovati ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, direktor Fonda za povratak BiH Bojan Ninković te predstavnici izvođača radova i nadzornog organa.

Ovom prilikom bit će potpisano sedam ugovora za izvođenje radova ukupne ugovorene vrijednosti 6.453.082,42 KM bez PDV-a. Također potpisati će se šest ugovora za usluge vršenja stručno-tehničkog nadzora ukupne vrijednosti od 52.205 KM bez PDV-a, saopćeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.