open-navfaktor-logo
search
FUZIP
Zabranjen uvoz 7.413 kutija proizvoda "Nutella bisquit" u BiH
Federalna tržišna inspekcija na Graničnom prijelazu (GP) Gorica je 22. decembra prošle godine zabranila uvoz dijela pošiljke proizvođača Ferrero porijeklom iz Italije.
04.01.2024. u 13:47
get url
text

Prilikom redovnog inspekcijskog nadzora u prekograničnom prometu roba, odnosno nakon podnošenja zahtjeva za kontrolu predmetne pošiljke dokumentacijskim pregledom je utvrđeno da su uz podneseni zahtjev priloženi svi potrebni dokumenti, ali je prilikom pregleda pošiljke na graničnom terminalu izuzet uzorak proizvoda "Nutella bisquit" u količini od 7.413 kutija za koji je utvrđeno da se ne nalazi u zahtjevu i priloženoj fakturi dobavljača. Nadalje, utvrđeno je da je prilikom slanja ukupne pošiljke utovarena roba koja nije naručena za tržište Bosne i Hercegovine.

Shodno tome, a u skladu sa Zakonom o kontroli kvaliteta određenih proizvoda pri uvozu i izvozu ("Službene novine FBiH", broj: 21/97), uvoz dijela kontrolisane pošiljke je zabranjen, kako ista nije naručena za tržište Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.