open-navfaktor-logo
search
Ministar sigurnosti
Zabrinuti Nešić o suđenju Dodiku: Ta slika iz sudnice je jako stresna
Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić izjavio je da bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika dovodi u pitanje opstanak i postojanje Bosne i Hercegovine.
07.12.2023. u 22:08
get url
text

- Sude nekome ko nije uradio ništa, zaista ta slika iz sudnice je jako stresna. Stresna za mene, kao pripadnika srpskog naroda, ali stresna i za sve pripadnike. Šalje se jedna slika, a to je šta čeka srpski narod, ukoliko ne bude imao RS. To je jedna velika poruka za nas sve ovdje u RS-u, da ova vrijednost, RS, je nešto što ne smijemo izgubiti - rekao je zabrinuti i nasekirani Nešić.

Dodaje, da bi volio da pred onakav sud, nikada ne dođe nijedan Srbin.

- Suđenje predsjedniku RS-a, je suđenje BiH. Bilo kakva osuđujuća presuda protiv predsjednika RS-a, dovešće u pitanje opstanak i postojanje BiH, pogotovo u ovom obliku. Plašim se da je ovo suđenje i RS-u, ako osude predsjednika iste, sljedeći korak im je da ukinu RS. U Sudu BiH se ne brani Dodik, brani se RS - navodi Nešić za RTRS.

Kaže, da za njega nije prihvatljiva nijedna presuda osim oslobađajuće presude za Dodika.

- Kao Srbin iz RS-a, smatram da je najbolje da se ova lakrdija od Suda BiH, prekine, da vrate stabilnost u BiH i da se nastavi dalje - zaključio je Nešić.

Nešić je izjavio da mu je zadovoljstvo što je dao podršku Dodiku, ali da mu se ne sviđa činjenica što se to odvija u Sudu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.