open-navfaktor-logo
search
Nakon izbora
Zahiragić: Nakon 15 dana kampanje omjer je 6:4, neka se druga strana dobro zamisli oko toga
Nakon okončanja prijevremenih rezultata za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo oglasio se Haris Zahiragić, član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) i član Povjereništva u Općinskom odboru Stari Grad.
29.10.2023. u 22:30
get url
text
Zahiragić i članovi OO SDA Stari Grad
Zahiragić i članovi OO SDA Stari Grad

Podsjećamo, Irfan Čengić, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP), osvojio je nešto manje od 63 posto glasova te je pobijedio kandidata SDA Dženana Selimbegovića.

- Omjer 6:4 za svega 15 dana kampanje, iako su prve ankete pokazivale 9:1 u korist protivkandidata, veliki je uspjeh Dženana Selimbegovića i cijelog tima. Hvala građanima Starog Grada koji su Dženanu dali podršku! Nismo u kampanju uložili stotine hiljada maraka, nismo nikome ništa obećali, niti smo ikome išta pogodovali. Sutra kada osvane, nikome nećemo biti ništa dužni i nemamo se radi čega crveniti. S osmijehom na licu i podignutog čela idemo dalje, ako Bog da - naveo je Zahiragić na Facebooku.

U vanrednim okolnostima bez Općinskog odbora (u Povjereništvu), dodao je on, ekipa čestitih, poštenih i mladih ljudi, odigrala je mangupsku utakmicu "prsa u prsa" protiv svih nivoa vlasti, protiv dva člana Predsjedništva, protiv Vijeća ministara, Vlade FBiH, Vlade KS, gradonačelnice, protiv 6-7 stranaka i protiv 2/3 vijećnika u OV Stari Grad...

Odigrala i završila utakmicu 6:4! Neka se druga strana dobro zamisli oko toga...

Svakako, hvala našim prijateljima iz NES-a i SBiH-a na presudno važnoj podršci, posijali smo sjeme patriotskog bloka, a koje će ako Bog da izniknuti veoma brzo, a onda se i proširiti na cijelu Bosnu i Hercegovinu. Redovni izbori u Starom Gradu su veoma brzo, za manje od godinu dana, idemo na 6:4 ako Bog da u našu korist - naveo je Zahiragić.

On je još jednom čestitao Irfanu Čengiću na pobjedi u utrci za načelnika Starog Grada.

- Nermin Nikšić je izjavio za "Avaz": "Gubitnička SDA kampanju gradila na pljuvanju Trojke, građani su im odgovorili". Nermine Nikšiću, svi su bili u Čengićevoj kampanji osim tebe, jer ti si simbol nametnute, nenarodne i korumpirane vlasti! Šutio si do večeras, trebao si prešutjeti i večeras - zaključio je Zahiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.