open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Zahiragić: Planirate li nabaviti novi moderan helikopter našem ministru Rami Isaku?
Delegat Haris Zahiragić u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine imao je više delegatskih pitanja na današnjoj sjednici u Sarajevu a jedno od njih je u vezi sa vozanjem helikopterom federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka.
31.07.2023. u 14:46
get url
text

- Naš uvaženi ministar Ramo Isak često se vozi helikopterom. Možda je najaktivniji ministar u ovoj Federalnoj vladi. Izražavam opravdanu bojazan za sigurnost ministra i njegove porodice koju često vozi helikopterom, te me zanima u kakvom stanju se nalazi taj helikopter.

Prema informacijama koje imam, taj helikopter koji imamo je prilično star te pitam relevatne instutucije da li taj helikopter ugrožava našeg ministra Ramu Isaka i njegove članove porodice te ukoliko ugrožava, da li planirate nabaviti novi moderan helikopter našem ministru Rami Isaku kako Federacije BiH u određenim trenucima ne bi ostala, ne daj Bože, bez vrlo značajne karike u sigurnosnom sistemu Federacije BiH - rekao je Zahiragić.

Dotakao se i fototografije ministra Isaka na društvenim mrežama u kojima ističe svoju figuru.

- Shavatam da nam se ministar slikao u hotelu. Ja bih mu preporučio da malo više radi noge ne samo gluteus, na taj način će ta slika biti više ubjedljiva - rekao je Zahiragić i vrati se na helikopter.

Zatražio je informacija koliko puta je u posljednje vrijeme helikopter uzletio i sletio.

- Koliko kilometara je prešao i goriva potrošio, koliko se uzleta i sletova radilo tim rashodovanim helikopterom te koliko kilometara i goriva je potrošeno na takvu vrstu egzibicija izleta našeg i vašeg ministra Rame Isaka, u društevnim mrežama poznat kao Rambo Isak - rekao je Zahiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.