open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Zahiragić: Po nalogu Okerića oduzeli su kancelariju SBiH-u, sad su sa SDA, ušao sam da se smirim i zatekao Bandića...
U Skupštini Kantona Sarajevo skoro svaki dan je burno a predsjedavajući Elvedin Okerić nerijetko se gotovo tiranski ponaša prema opozicionim zastupnicima. Sada je SBiH ostao bez kancelarije. 
26.02.2024. u 14:53
get url
text

Okerić u posljednje vrijeme isključuje mikrofone zastupnicima iz opozicije, ne dozvoljava im da govore o temama poput sigurnosti u KS, ali i drugim. Ne samo on već i drugi članovi rukovodstva Skupštine KS, pokušavaju spriječiti opoziciju da govori i da građani čuju sa kakvim se problemima susreće kanton, šta vlast radi. 

Zastupnik SDA Haris Zahiragić obratio se javnosti danas na društvenim mrežama iznoseći informacije kako su Stranci za BiH po nalogu vlasti oduzeli i kancelariju:

- Trojka je u Skupštini Kantona Sarajevo ukrala dva  zastupnika SBiH-u i smanjila njihov Klub sa pet na tri zastupnika.

Prije nekoliko dana je Komisija za izbor i imenovanje, a po nalogu Elvedina Okerića, oduzela i kancelariju SBiH-u, te dodijelila je Klubu koji čine "samostalne" zastupnice koje su izašle iz SBiH-a, Redžo Lemezan i ZNG - Damir Marijanović.

Takav slučaj nije zapamćen u historiji političke scene Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Zuhrić o sigurnosti u KS: Jutros je bačena bomba pored osnovne škole, Okerić i prateće kukavice šute...

Muamer Bandić, šef Kluba SBiH-a je danas pokušao o tome govoriti i podnio je inicijativu Skupštini, a o kojoj Okerić čak nije dozvolio ni izjašnjavanje, kao što nije dozvolio ni izjašnjavanje o inicijativi za tematsku sjednicu za sigurnost, a meni nije ni dozvolio da govorim o tim nedemokratskim i represivnim metodama usmjerenih prema Klubu SBiH-a.

Klub SDA je kolegama iz SBiH-a ustupio svoju kancelariju na zajedničko korištenje.

Nakon cirkusa i represije koju nam je Okerić priredio, otišao sam u Klub SDA da se smirim, a tamo sam zatekao kolegu Muamer Bandić koji obavlja podne namaz.

Uzeli ste im kancelariju, a nama uzimate riječ na svakoj sjednici.

To nam možete oduzeti, ali ne možete i nećete nam uzeti dostojanstvo, nećete nam uzeti ni volju, jer borba protiv vas je farz i obaveza!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.