open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u Skupštini KS
Zahiragić: Ukoliko ti, Miomirka, ili bilo kome drugom, smetaju ezan i zvona, odselite se, oni se neće ugasiti
Nakon što se u javnosti podigla prašina i revolt zbog e-mail Miomirke Melank u kojem se problematizira puštanje ezana s minareta sarajevskih džamija, tim povodom se oglasio i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić sa riječima: "Došli su nam i po ezan".
23.06.2022. u 21:24
get url
text

Miomirka Mila Melank zastupnica je Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH autorica je e-maila koji ovih dana cirkulira kanalima masovnih komunikacija u kojem se o ezanu govori kao "bezobraznom ispiranju mozga", "ideološko-propagandnom džinglu"...

- Došli su nam i po ezan? Puštali su na TVSA film koji negira genocid za 11. juli. Nisu se izvinili! Odlikovali su Nevenku Tromp. Imenovali su Ivanu Marić. Bošnjake su optuživali kako su izmislili da su nacija. Odbili našu inicijativu da se Institut za jezik UNSA preimenuje u Institut za bosanski jezik.

Izjednačavali su dezerteri sve strane u agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Branili su one koji nam prebrojavaju ubijenu djecu Sarajeva i tako dalje, u nedogled. Logično je da, kada im je sve to ranije prolazilo, na red dođe i ezan - napisao je na svom Facebook profilu Zahiragić i dodao:

- Izvođač radova nekakva Miomirka Mila Melank - zastupnica u Parlamentu Federacije iz reda "Našista", koja je članica nekakve "ženske vlade" Srbije... Logičan je to nastavak izviždavanja ezana od prošle "Parade". Ovogodišnja će brzo, a za njenu organizaciju je, usred inflacije i divljanja cijena, Vlada KS dala čak 25.000 KM! Osim tih 25.000, građani KS će platiti još mnoge stvari za taj dan...

Potom se Zahiragić vrati na Miomirku Melank.

- Ukoliko ti, Miomirka, kao čovjeku zaista toliko smeta ezan ili crkveno zvono, ili bilo kome drugom, predlažem mu da se odseliš jer ovdje ih nećete ugasiti! Ukoliko ti, pak ezan, smeta kao političarki, strpi se do oktobra! I ti i oni koji su vas na glasovima čestitih ljudi doveli na vlast! I ti i oni koji komentarišu svaki dan sve pojave, čak i komentare lažnih profila, a na tvoj fašizam šute radi mira u kući.

I ti i oni koji su čestitim ljudima obećali pravdu, a odveli ih vama u zagrljaj! I ti i tvoj predsjednik Forto, a koji umjesto izvinjenja i ograđivanja nastavlja banalizaciju i poredi ezan i zvono crkve sa rokenrolom. I, ponavljam, oni koji su nam ga za premijera Kantona Sarajevo postavili! - napisao je Zahiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.