open-navfaktor-logo
search
Online sjednica
Zaimović: Čolpa, morat ćemo na fitness ili je do kamere; Sanela, ne tražite repliku kad god vas spomenu
Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine još raspravlja o rebalansu budžeta i Vladinom zakonu ekonomskih mjera, a počeli su jutros u 11 sati.
23.04.2020. u 18:35
get url
text

Sjednica se održava online. Predsjedavajući Zastupničkog doma Mirsad Zaimović više puta je tražio od zastupnika da skrate svoja izlaganja, odnosno da ne ponavljaju jedno te isto te da se rasprave privode kraju.

VEZANI TEKST - Zastupnici zaboravili da su u eteru: Halo, Dženana, isključi mikrofon; opali mu čvoku; teško je biti ministar, još teže ne biti

Dopredsjedavajući Mladen Bošković, također je u jednom trenutku apelovao na zastupnike da skrate priču, posebno one koji sjede u svojim kućama. Kazao je i to kako je onima koji sjede u sali Parlamenta, a njih je tek nekoliko, sada već hladno i da bi trbali krenuti kućama. 

Predsjedavajući Zaimović se pred kraj rasprave počeo šaliti sa zastupnicima, pa je tako nakon javljanja zastupnika Nihada Čolpe primijetio da on izgleda nešto drugačije. 

- Čolpa, izgleda da ćemo morati na neki fitness program. Ili je samo do kamere -pitao ga je. 

Zastupnica Sanela Prašović Gadžo tokom diskusije je kazala kako je parlamentarcima sada možda i najteže, jer moraju odlučiti o Vladinom zakonu, iako se sa nekim prijedlozima možda i ne slažu. Neko od kolega joj je replicirao da je radnicima koji su ostali bez posla ipak najteže, a ne zastupnicima. Prašović Gadžo je ponovo replicirala, pa je Zaimović "intervenirao". 

- Sanela, ne tražite repliku svaki put kad Vas neko spomene - rekao je sada već očito iznervirani predsjedavajući. 

Međutim, rasprave i dalje traju i sjednici se ne nazire kraj. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.