open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Zaimović: Nastavak sjednice u ponedjeljak, tražit ćemo način da radimo uz prisustvo svih zastupnika
Današnja vanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na čijem je dnevnom redu bila Informacija o aktivnostima Vlade FBiH preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom virusa korona, sa informacijom o provedenim javnim nabavkama i prijedlogom mjera, bit će nastavljena u ponedjeljak.
28.05.2020. u 14:26
get url
text

Nakon konsultacija sa Kolegijem ovog doma koje su se odnosile na uvjete za održavanje sjednice s obzirom na epidemiološke mjere, predsjedavajući ovog doma Mirsad Zaimović izjavio je da će se u novim okolnostima tražiti način da rade uz prisustvo svih zastupnika.

- U petak smo imali sjednicu Kolegija na kojem smo dogovorili da radimo na ovaj način u odnosu na prošlu sjednicu koja je uz sve poteškoće, s obzirom da je nas 98 zastupnika, uspješno završena. Htjeli smo da unaprijedimo rad i da imamo više zastupnika u sali, odnosno da ih bude trećina - kazao je Zaimović.  

U međuvremenu su, kako je dodao, ponovo tražili odgovarajući prostor, odnosno salu u Parlamentarnoj skupštini BiH koja bi omogućila prisustvo svih zastupnika, ali im to nije dozvoljeno.

- Mi i ovom prilikom javno izražavamo protest s obzorom da je to prostor kojim država upravlja i po našem mišljenju logično je da se na raspolaganje stavi adekvatan prostor da Parlament može normalno zasjedati. Pokušali smo sve učiniti da nađemo prostor koji je adekvatan da bi zastupnici mogli biti prisutni fizički u sali - izjavio je Zaimović novinarima.  

Zbog tehničkih problema, te činjenice da se radi o veoma bitnoj i aktuelnoj temi, kako je kazao Zaimović, dogovorili su se da nađu adekvatan prostor do ponedjeljka i da pozovu sve zastupnike. Zaimović je dodao da imaju informaciju da će biti ukinuto stanje prirodne nesreće tako da više ni neće imati mogućnosti da rade online.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.