open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Zaimović poručio zastupnicima: Danas ću biti strožiji; o setu boračkih zakona 6. aprila
Samo što je počela sjednica Zastupičkog doma Parlamenta Federacije BiH predsjedavajući Mirsad Zaimović je dao pauzu radi konsultacija Kolegija.
29.03.2022. u 10:55
get url
text

Iako je na jučerašnjoj sjednici Zaimović kazao kako će se za ponedjeljak, 4. aprila, zakazati vanredna sjednica na kojoj će se raspravljati o setu boračkih zakona, zakonu o doprinosima, porezu na dohodak i minimalnoj plaći, plan je promijenjen.

Zaimović je pojasnio da je nakon konsultacija sa predstavnicima Vlade Federacije BiH odlučeno da se na vanrednoj sjednici koja će biti 6. aprila razmatra samo set boračkih zakona, a da se razmatranje fiskalnih zakona sa minimalnom plaćom odgodi.

On je upozorio zastupnike da danas neće tolerisati ponašanje jednog broja njih, a koji su svojim glasnim razgovorima u sali ometali druge kolege.

- Sami smo rušili dignitet doma i pozicije koje obnašamo, nastao je jedan haos. Moramo štititi dignitet Parlamenta i pozicija koje obnašamo. Očekujemo od vas to danas, bit ću strožiji da ne pravimo ambijent koji je bio u posljednja dva sata jučerašnjeg zasjedanja. Ko ima potrebe da duže razgovora, imate druge prostorije, dekonscentrišete druge i utječete na kvalitet rada Parlamenta FBiH. Danas ću biti strožiji - poručio je Zaimović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.