open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Zaimović: Uz sve epidemiološke mjere sutra zasjeda Zastupnički dom, izmijenit će način rada
Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zasjedat će sutra u Domu mladih u Sarajeva, a jedina tačka dnevnog reda će biti izmjene Poslovnika kako bi se ubuduće sjednice mogle održavati elektronskim putem. 
06.04.2020. u 11:03
get url
text

U srijedu je također u Domu mladih planirana sjednica Doma naroda FBiH na kojem će se također razmatrati izmjena Poslovnika.

- Sutra će na Zastupničkom domu FBiH koji broji 98 zastupnika jedina tačka dnevnog reda biti izmjene Poslovnika. Nama će te izmjene omogućiti da radimo koliko odmah prekosutra elektronskim putem. Sutra će biti poduzete sve epidemiološke mjere, tu su upute koje smo dobili od Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Naime, Federalni štab CZ je FZZJZ proslijedio naš upit i oni su nam odgovorili u kojem prostoru i pod kojim uvjetima možemo održati sjednicu. S obzirom na to da su izmjene jednostavne i da nije bilo primjedbi ni iz jedne stranke, sjednica će trajati tek toliko da usvojimo dnevni red i da glasamo za izmjene - rekao nam je Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma FBiH.

Dodaje da će najvjerovatnije na prvoj narednoj elektronskoj sjednici među prvim tačkama dnevnog reda biti Nacrt zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa.

Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine sjednicu će održati u srijedu u Domu mladih.

- Održat ćemo sjednicu uz svo poštivanje epidemioloških mjera, da ne bismo ne daj Bože postali neki novi klaster. Razmatrat ćemo samo jednu tačku, a to su izmjene Poslovnika koje će nam omogućiti online odlučivanje. Što se tiče Nacrta zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa, on se ne može razmatrati dok ga ne pročitamo, a i tog zakona nema bez rebalansa budžeta jer je neprovodiv. Smatram da je bitno u narednim danima kada bude gotov rebalans, možda i naredne radne sedmice, da bismo mogli imati ovaj zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa - rekao nam je Jasmin Duvnjak, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.