open-navfaktor-logo
search
Anonimna prijava
Zaobišli tender: Tužilaštvo KS formiralo predmet protiv Benjamine Karić i Jasmina Ademovića
Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet na osnovu anonimne prijave protiv gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Jasmina Ademovića zbog dodijeljivanja Televiziji Kantona Sarajevo prenošenje uživo sjednica Gradskog vijeća.
22.09.2021. u 19:22
get url
text

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

- Formiran je predmet u kojem Tužilastvo KS u saradnji sa MUP-om KS vrši provjere navoda iz anonimne prijave - navodi Bavčić.

Kako nezvanično saznajemo, na saslušanje će biti pozvani gradonačelnica Benjamina Karić i vijećnici među kojima su i predsjedavajući GV Jasmin Ademović, dopredsjedavajući Dragan Stevanović, te Toni Vukadin i Alem Logo.

Na inicijativu vijećnika NIP-a Alema Loge gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je ugovor sa TVSA u vrijednosti od oko 25.000 KM za prijenos osam sjednica Gradskog vijeća. Indikativno, ugovor je potpisan Odlukom o izuzeću primjene Zakona o javnim nabavkama čime je onemogućeno uzimanje u obzir ponuda drugih medijskih kuća za emitovanje direktnog prijenosa sjednica Gradskog vijeća.

Protekle četiri godine sjednice Gradskog vijeća emitovane su besplatno putem prijenosa na platformi Youtube.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS zatražilo je od Gradske uprave da dostavi informaciju o eventualnim ponudama drugih TV kuća za prijenos sjednica GV, te da dostave informacije u vezi s izborom i zaključivanjem ugovora sa TVSA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.