open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Započela rekonstrukcija Vlade Brčko distrikta BiH, poznata imena trojice novih članova Vlade
Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić proslijedio je u skupštinsku proceduru imena trojice članova novog saziva lokalne Vlade, u kojoj će, u skladu sa novom parlamentarnom većinom biti dva šefa odjeljenja iz reda SBB-a te jedan iz Naroda i pravde, potvrđeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.
22.03.2023. u 12:50
get url
text

- Na mjesto šefa Odjeljenja za urbanizam i prostorno planiranje predložen je Suad Mašić iz Naroda i pravde, na mjesto šefa Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Senad Tufekčić, a šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove bit će Asmir Mujanović, obojica su kadrovi SBB-a - rekao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Prema njegovim riječima, u narednih petnaest dana skupština može uložiti veto na prijedloge gradonačelnika.

Skupština Brčko distrikta razriješila je 15. marta ove godine Eseda Kadrića sa mjesta gradonačelnika Brčko distrikta BiH člana SDA, a na njegovo mjesto izabran je Zijad Nišić iz Stranke za BiH.

U skladu sa rekonstrukcijom Vlade Distrikta novi gradonačelnik je predložio članove izvršne vlasti iz reda bošnjačkog naroda umjesto dosadašnjih kadrova SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.