open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Zasađene sadnice javora u ulici Zmaja od Bosne
Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS finansiralo je sječu oboljelih stabala sa 15.000, a Općina Novo Sarajevo je za ručno vađenje panjeva platila 14.000 maraka
02.11.2018. u 13:56
get url
text

U ulici Zmaja od Bosne zasađene su 23 sadnice javora na mjestima posječenih - oboljelih stabala u drvoredu. Sadnju su izvršili radnici KJKP Park. Prethodno je na ovom lokalitetu izvršena sanacija pješačke staze i trotoara.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da je, nakon što je završen građevinski dio radova na sanaciji pješačke staze i trotoara u ulici Zmaja od Bosne, 15. augusta ove godine bila planirana sadnja novih sadnice kestena. Ustanovljeno da su Parku isporučene oboljele sadnice koje će biti vraćene dobavljaču, te se na prijedlog ovog preduzeća odustalo od sadnje.

{$galerijaFotografija}

Kantonalno ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture finansiralo je nabavku i sadnju 12, a Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva za 11 sadnica.

Tokom sanacije staze i trotoara posječeno je osam gorostasnih i četiri manja stabla koja su predstavljala opasnost za pješake i saobraćaj.

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo finansiralo je sječu oboljelih stabala sa 15.000,  a Općina Novo Sarajevo je za ručno vađenje panjeva platila 14.000 maraka.

Sanacija pješačkih staza i trotoara izvršena je u okviru ugovora sa izvođačem radova KJKP Rad kojim je obuhvaćeno 58 lokaliteta na području 14 novosarajevskih mjesnih zajednica. Iz općinskog budžeta za ove namjene planirano je oko 400.000 maraka, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

novosa-zmaja-odbosne2.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.