open-navfaktor-logo
search
Sapunica se nastavlja
Zašto ni danas nije održana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo
Sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo ni danas nije održana i ponovo nije usvojen dnevni red, kazala je Danijela Šahat, predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo.
19.09.2023. u 15:46
get url
text
Općinsko vijeće Novo Sarajevo
Općinsko vijeće Novo Sarajevo

VEZANI TEKST - Danijela Šahat: Općinsko vijeće Novo Sarajevo prozivaju da je najgore u KS, ne možemo usvojiti ni dnevni red

Općinsko vijeće Novo Sarajevo već odavno ne radi ništa. Još se ne može okončati ni julska sjednica jer se ne može usvojiti ni dnevni red i ništa se ne može uraditi od vremena kada je prije nekoliko mjeseci zamijenjeno rukovodstvo Općinskog vijeća na čijem čelu je Danijela Šahat.

- Izvinjavam se građanima općine Novo Sarajevo što ni danas nije održana sjednica Općinskog vijeća iz jula jer nije bio podržan dnevni red sjednice. Opet imamo natezanje većine i nevećine. Valja li novo rukovodstvo Općinskog vijeća ili ne valja. Došli smo u takvu situaciju da mi sada zezamo građane Novog Sarajeva jer nikako ne možemo skupiti 16 ruku koje bi glasale za usvajanje dnevnog reda sjednice. Bila su suzdržana tri vijećnika iz Naroda i pravde i nezavisni vijećnik Srđan Srdić i jedan vijećnik je bio protiv usvajanja dnevnog reda, a za usvajanje dnevnog reda glasalo je 14 vijećnika – pojasnila je Šahat.

Dodaje da će kao predsjedavajuća Općinskog vijeća biti uporna i ponovo će zakazati održavanje julske sjednice bez obzira na to što neki vijećnici prave cirkus od sjednica.

- Ganjat ćemo se i zakazat ću sjednicu ponovo iduće sedmice, a da li će biti dovoljno vijećnika da podrže dnevni red, to više niko ne zna. Očito je da smo se ugledali na "visoku politiku" i prolongiramo održavanje sjednica. Bit ću uporna i ako treba svaki dan ću zakazivati sjednicu dok im ne dosadi. Nekim vijećnicima je najvažnije da primaju mjesečni paušal od 594 marke, bez obzira na to što ništa ne urade. Na to treba dodati i novac koji uzmu od sjednica komisija, pa održe po koju sjednicu komisije i svako od članova to naplati 70 maraka. Čak neki vijećnici smatraju da bi trebalo rukovodstvo Općinskog vijeća mijenjati svaka tri mjeseca pa da svako što više zaradi – ističe Danijela Šahat. 

Šta se sve događalo na pokušaju održavanja sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo, pogledajte u videu ispod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.