open-navfaktor-logo
search
Policija i tužilaštvo
Zašto nisu uhapšeni vandali: Dva mjeseca od rušenja nacionalnog spomenika u Mostaru
Navršila su se dva mjeseca od rušilačkog terorističkog čina na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru. Još nema informacija o rezultatima istrage. 
15.08.2022. u 10:33
get url
text

Nismo i ne možemo biti zadovoljni saopćenjem da je istraga u toku i da je tužilaštvo formiralo predmet. Građani imaju pravo znati dokle se došlo, jer rušilački pohodi na ovaj spomenik traje punih 30 godina i kontinuirano je istraga u toku. Tim više što je nakon posljednjeg rušilačkog pohoda ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona izjavio da policija uvijek otkrije počinioce, a da to zaustavi u daljnjoj proceduri. 

Zapravo je lopticu prebacio na nadležno Tužilaštvo. Ako je to tako, onda insistiramo da javnost bude upoznata sa svim relevantnim informacijama o počiniocima, jer šutnja unosi nemir i stvara atmosferu nepovjerenja u gradu, što nikome ne odgovara izuzev, ako i to nije dio predizborne kampanje koja je uveliko počela. Insistiramo na hitnom informisanju javnosti o toku i rezultatima istrage, navodi se u saopćenju UABNOR-a Mostar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.