open-navfaktor-logo
search
Humanost na djelu
Zastupnica Bibija Kerla nudi smještaj građanima koji su napustili svoje domove zbog poplava
Građanima koji su morali napustiti svoje domove zbog poplava smještaj je ponudila zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla, te direktor hotela Dom Faletići Mahir Žiško.
05.11.2021. u 20:29
get url
text

- Deset kreveta na raspolaganju onima koji večeras nemaju uslove za sigurnu noć – napisala je zastupnica Kerla na svom Facebook profilu te je ostavila kontakt telefon da joj se jave svi kojima treba smještaj.

I direktor hotela Dom Faletići Žiško je putem Facebook stranice pozvao građane koji su zbog poplava ostali bez domova da besplatno spavaju u ovom hotelu dok se ne riješi njihova situacija.

VEZANI TEKST - Solidarnost u teškim vremenima: Dom Faletići otvara vrata građanima kojima je potreban smještaj

- Povodom vanredne situacije u Kantonu Sarajevo, prouzrokovane obilnim padavinama i ostalim nepogodama, Hotel Dom Faletići poziva građane Sarajeva, Ilidže i drugih dijelova Kantona, pogođene poplavama i koji su trenutno ugroženi da se jave ukoliko im je potreban smještaj. Naš hotel besplatno će vas smjestiti sve dok se stanje ne stabilizira i popravi. Zainteresirani se mogu javiti na  viber/whatsupp 061169695 ili broj telefona 033879096. Sve kapacitete hotela stavljamo u funkciju besplatnog zbrinjavanja naših sugrađana - poručili su iz tog objekta.

Direktor hotela Mahir Žiško u izjavi za Fenu je kazao da je već primljeno nekoliko građana. Također je kazao i da su u kontaktu sa Civilnom zaštitom koja će se koordinirati smještaj najugroženijih iz općine Stari Grad.

Žiško je naveo da će sve svoje kapacitete dati na raspolaganje sugrađanima koji su ugroženi, te da su u mogućnosti smjestiti još oko 60 osoba koje su u stanju potrebe, a da će im uz smještaj biti osigurana i hrana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.