open-navfaktor-logo
search
Okončana sjednica
Zastupnici donijeli odluku: Izmijenjen Poslovnik
Nakon provedene procedure glasanja, za izmjene Poslovnika je glasalo 26 zastupnika, dok je protiv njih bilo 14 zastupnika
20.11.2019. u 14:32
get url
text

Nakon rasprave, koja je trajala duže od dva sata i tokom koje se više govorilo o NATO integracijama Bosne i Hercegovine nego o predloženoj tački dnevnog reda, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH izmijenio je Poslovnik Zastupničkog doma.

Današnja hitna sjednica je sazvana sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je zahtjev za razmatranje Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kojeg su uputili zastupnici Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP).

Da se ovaj prijedlog razmatra po hitnoj proceduri glasalo je 26 zastupnika, čime je zadovoljena opća i entitetska većina. Nakon izjašnjavanja o proceduri, zastupnici su se, bez rasprave i uz petominutnu pauzu, izjasnili i o predloženim izmjenama.

Nakon provedene procedure glasanja, za izmjene Poslovnika je glasalo 26 zastupnika, dok je protiv njih bilo 14 zastupnika.

Sadržaj Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH možete pročitati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.