open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Zastupnici iz RS-a se međusobno prepucavaju na društvenim mrežama, na sjednicu nisu došli
Sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, uključujući dopredsjedavajućeg ovog doma Nebojšu Radmanovića, ne prisustvuju zastupnici iz entiteta Republika Srpska. Tačnije, nema zastupnika iz stranaka sa srpskim predznakom - SNSD-a, SDS-a, PDP-a i DNS-a.
03.02.2022. u 14:58
get url
text

Umjesto na sjednici, zastupnici iz RS-a provode vrijeme na društvenim mrežama i u davanju izjava novinarima, a sve zarad borbe za naklonost birača u etitetu RS. 

Branislav Borenović, šef PDP-a, umjesto u sali Parlamenta BiH, vrijeme provodi na Twitteru. 

- Visoki predstavnici su donijeli 339 nametnutih zakona, uključujući ovaj Inzkov. Samo jedna stranka iz RS-a je podržala sve i jedan nametnuti zakon, a to je SNSD! Visoki predstavnici su smijenili 187 ljudi. Niti jedan od tih 187 nije iz SNSD-a! Jasno je, od danas, SNSD = Inzkov klub! - napisao je maštoviti Borenović u vrijeme trajanja sjednice. 

 

Zastupnica SNSD-a Snježana Novaković-Bursać novinarima je danas objašnjavala kako "predstavnici Republike Srpske nisu nikada napustili institucije Bosne i Hercegovine, ali su svoje reakcije usklađivali na način da su odustali od donošenja odluka iz dobro poznatih razloga".

- Niti smo mi ikada otišli, niti se sada vraćamo. Nastavljamo slijediti stavove NSRS. Na današnjoj sjednici predstavnici SNSD-a će učestvovati na način da ćemo pristupiti glasanju na tačkama dnevnog reda o davanju saglasnosti za ratifikaciju četiri sporazuma. Nećemo ulaziti u salu, nećemo učestvovati u radu jer nemamo stavove NSRS osim za ove četiri tačke - kazala je Novaković-Bursać.

O budućem učešću ovih zastupnika, kazala je da će i dalje biti potpuno usklađeni s NSRS, Vladom RS i predsjednicom RS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.