open-navfaktor-logo
search
Nastavljena sjednica
Zastupnici NSRS-a o mentalnom zdravlju, bomba nije u krugu parlamenta
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović rekao je u obraćanju zastupnicima da eksplozivne naprave nisu pronađene u krugu parlamenta, nego dalje od tog objekta
24.10.2019. u 11:19
get url
text

Razmatranjem Nacrta zakona o zaštiti mentalnog zdravlja danas je nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Rješenjima u zakonu žele se unaprijediti postojeći i razviti novi načini zaštite mentalnog zdravlja ne samo pojedinaca, već i društva u cjelini, smanjiti pojava mentalnih problema i poremećaja, povećati dostupnost kvalitetnog i pravovremenog pružanja zdravstvenih usluga, rehabilitacija i socijalna inkluzija osoba sa smetnjama mentalnog zdravlja, jačajući pri tome njihovu ulogu u odlučivanju u navedenim procesima.

Cilj je povećanje zdravlja građana, te smanjenje troškova pružanja usluga u mentalnom zdravlju.

Ovim zakonom uređuje se promocija mentalnog zdravlja, prevencija i rano otkrivanje smetnji u mentalnom zdravlju, te prava i obaveze u zaštiti mentalnog zdravlja, kao i druga pitanja od značaja za zaštitu mentalnog zdravlja.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović rekao je u obraćanju zastupnicima da eksplozivne naprave nisu pronađene u krugu parlamenta, nego dalje od tog objekta.

- One jesu pronađene, ali su bile dalje od Skupštine. Sve je pod kontrolom - rekao je Čubrilović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.