open-navfaktor-logo
search
Osuđuju
Zastupnici o Bajramovićevom nasilju: Daleko je to od naroda i pravde; hoće li ga NiP isključiti iz stranke?
Halil Bajramović, zastupnik Naroda i pravde u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine fizički je napao Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona i kadra NES-a. Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH sa kojima smo razgovarali, osudili su neprimjereno ponašanje kolege u zastupničkim klupama.
15.03.2023. u 11:41
get url
text

Bajramović je išamarao Samardžića u liftu sarajevskog hotela Holiday a potom to negirao. Međutim, u javnosti nekoliko sati kasnije su dospjeli snimci na kojima se vidi Bajramovićeno nasilničko ponašanje.

Inače, Bajramović je i predsjednik Odbora za boračka i invalidska pitanja u Zastupničkom domu FBiH.

VEZANI TEKST - NiP-ovac Bajramović u hotelu fizički napao NES-ovca Samardžića, Ružnićevog savjetnika

- To je neprimjereno ponašanje koje ne dolikuje nijednom čovjeku a pogotovo izabranom zvaničniku. Sve je to daleko od naroda i pravde. Da sam ja kojim slučajem uradio nešto slično, vjerujte da bi dva mjeseca brujali mediji, o tome bi se raspravljalo. Evo pošto je to neko iz NIP-a javnost, mediji nemaju preveliku zainteresiranost.

Nisam siguran ni da će zastupnici koji čine parlamentarnu većinu biti zainteresirani da se ovom temom bave. Očigledno u našem društvu postoje dvostruki aršini. Ja kada na Parlamentu malo glasnije govorim o tome se priča kao da je nešto neprimjereno. Eto sada vidimo šta je neprimjereno a o čemu se stidljivo priča - govori nam zastupnik Salko Zildžić (SDA) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Dodaje kako je Bajramovićevo ponašanje ispod svakog nivoa.

- On obnaša i javnu funkciju. Tako da sačeka trenutak da uđe u lift i sa predumišljajem da napravi ovakvu stvar i onda se poslije pravi naivan, govori kako nije šamarao čovjeka - kazao je Zildžić.

Razgovarali smo i sa zastupnicom Marom Đukić (DF)

- Nema se tu šta mnogo reći. Generalno osuđujem nasilničko ponašanje, protiv sam toga. Posebna težina je kada to učine ljudi koji su na javnim funkcijama. Do njegove je stranke kakve će sada poteze povući. Neprimjereno ponašanje nije nigdje dobrodošlo - kazala nam je Đukić.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara (NiP) osudio je nasilničko ponašanje svog stranačkog kolege Halila Bajramovića.

- Nasilje nije i nikada ne smije postati ponašanje koje je prihvatljivo ili ponašanje koje šutnjom odobravamo. Zgrožen sam snimkom koji je jučer objavljen u bosanskohercegovačkim medijima - istakao je Čampara.

On nije odgovorio na pitanje Faktora da li će vrh stranke održati sastanak u vezi sa incidentom i da li Bajramoviću prijeti isključenje iz stranke.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.