open-navfaktor-logo
search
Zbog Konakovićeve diplome
Zastupnici SDA podnijeli zahtjev za inspekcijsku kontrolu na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja
Nakon što je zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo dostavljen e-mail s navodima o navodno neregularnom sticanju diplome zastupnika Elmedina Konakovića, Klub zastupnika SDA uputio je Zahtjev za provođenje usmjerenog inspekcijskog nadzora na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.
15.06.2022. u 08:47
get url
text

Kako su jutros saopćili, Klub zastupnika SDA stava je da se tačnost iznesenih navoda mora provjeriti, kako zbog digniteta Skupštine i zastupnika, tako i zbog povjerenja građana u transparentnost rada javnih ustanova.

VEZANI TEKST - Misterija Konakovićeve diplome: Fali li mu ispita u indexu, jesu li neki predmeti upisivani duplo?

- Zahtjev sadrži više od četrdeset pitanja koja se odnose na ispunjenost uslova za sticanje diplome, te okolnosti završetka prvog i drugog ciklusa studiranja zastupnika Konakovića. Neka od pitanja tretiraju datume prijave polaganja svih pojedinačnih ispita, uslove polaganja završnog ispita, okolnosti zakazivanja i odbrane magistarskog rada, te okolnosti ranijeg inspekcijskog nadzora u ovom slučaju.

Klub zastupnika SDA u Skupštini KS ukazao je na društvenu osjetljivost i veliku zainteresiranost javnosti za ove navode, te zahtijevao blagovremeno postupanje i dostavljanje Obavještenja u previđenom zakonskom roku. Klub zastupnika SDA u Skupštini KS uputio je i zahtjev o blagovremenom dostavljanju zapisnika o inspekcijskom pregledu, te kopiju dokumentacije na osnovu koje će se provjeriti i razjasniti navodi iz prijave - navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.