open-navfaktor-logo
search
Crvena linija
Zastupnici SDP-a neće prisustvovati današnjem zasjedanju NSRS-a
AUTOR: Autor: B. S.
18.04.2024. u 09:58
get url
text
Zastupnici zastupničke grupe Pokret za državu neće prisustvovati današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.
Zastupnici SDP-a Mirsad Duratović, Saša Grbić i Andrea Gajić upozorili su na opasnost današnje sjednice i onoga što može uslijediti. 
Posebna sjednica NSRS-a počinje u 10 sati, a na dnevnom redu su, između ostalog, izvještaj tzv. nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine, Prijedlog izbornog zakona RS-a, te Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.
- Želja za vlašću i nacionalni populizam zaslijepili su političku elitu i u trenutku kada su otvoreni pregovori BiH sa EU-om prijeti se ratom - poručio je Grbić.
Podvukao je da je zabrinut za dane koji su ispred nas.
- Sazivanje NSRS-a sa ovakvim dnevnim redom,  za nas je crvena linija ispod koje ne možemo ići. Još jednom pozivam na razum i upozorovam da oni koji su spremni donositi ovakve odluke budu spremni na sve ono što slijedi - kazao je Grbić.
 Duratović je podvukao da niko nema pravo formirati komisije i raditi revizije negirajući sudske presude, kao što to sada pokušava NSRS sa izvještajem tzv. nezavisne komisije za Srebrenicu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.