open-navfaktor-logo
search
Sjednica Parlamenta FBiH
Zastupnici zaboravili da su u eteru: Halo, Dženana, isključi mikrofon; opali mu čvoku; teško je biti ministar, još teže ne biti
Zbog pandemije koronavirusa sjednice parlamenata se uglavnom održavaju online, pa tako i današnja sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. 
23.04.2020. u 16:25
get url
text

Zastupnici, ali i novinari, još se navikavaju na novi način rada. 

Neki od zastupnika se još nisu snašli kada je tehnologija u pitanju, pa smo danas u pauzi zasjedanje Zastupničkog doma mogli čuti i zanimljivu konverzaciju između parlamentaraca. 

Inače, jedno od najčešćih pitanja je: "Predsjedavajući, čujemo li se?"

Zastupnik Eldar Čomor u više navrata tokom sjednice je pokušavao uključiti se u diskusiju, ali ga predsjedavajući Mirsad Zaimović, kao ni ostale kolege, jednostavno nisu čuli. Sve u svemu online sjednica je ipak dobro funkcionirala. 

Zanimljiv je bio ragovor među zastupnicima tokom pauze. 

Kolege su zastupnicu Dženanu Hodžić nekoliko puta upozoravale da isključi mikrofon, ali nisu shvatili da su i dalje u eteru, odnosno da se sve i dalje čuje u prijenosu uživo na Facebook stranici Zastupničkog doma na kojoj se snimak sjednice emituje uživo. 

Neko od kolega joj je sugerirao da mikrofon udari šakom ili da mu "opali čvoku". U tom momentu zastupnik Salko Zildžić je dobacio: "Nemoj ti, ja ću".

Potom su joj sugerirali da ga "zalije vodom". 

U jednom momentu se uključuje zastupnik i ministar pravde Josip Martić, kojeg pitaju: "Martiću, šta ima, ministre?". A onda se čuje odgovor: "Znaš kako je biti i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti". Potom neko od zastupnika dobacuje: "Teško je biti ministar, još teže ne biti".

Veselo društvo je prekinuo zastupnik Dževad Adžem.

- Može li jedna informacija kolegama? Sve što govorite ide live na društvenim mrežama, tako da prije početka (nastavka sjednice, op. a.), bolje je ništa ne govoriti - upozorio ih je Adžem. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.