open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Zastupnici zadužili Vladu FBiH da im nađe prostor za sjednice
Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku u vezi s tim što današnju sjednicu održava u zamjenskom prostoru, a ne u sali u sjedištu Federalnog parlamenta, gdje su oba doma održavala sjednice godinama dosad.
28.11.2023. u 16:59
get url
text

VEZANI TEKST - "Trojka" i HDZ povukli sa dnevnog reda tačku u vezi promjena Poslovnika, zasad ništa od imenovanja Vukoje

Na prijedlog predsjedavajuće Zastupničkog doma Mirjane Marinković Lepić, većinom glasova je danas Federalna vlada zadužena da se angažuje u osiguranju alternativnog prostora, te u roku od 30 dana izvijesti Parlament FBiH o tome šta je poduzela, kao i da osigura sanaciju sale u Parlamentu.

Naime, prije nekoliko dana je došlo do prokišnjavanja u tom prostoru, a prema onome što je danas kazala Marinković Lepić, i opasnosti od obrušavanja dijela plafona jer problem traje dosta duže, ne samo od tog kišnog dana.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH danas se održava u sali Općine Stari Grad Sarajevo. Dan ranije sjednicu je održao Dom naroda Parlamenta FBiH i to u "spornoj" sali u zgradi Parlamenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.