open-navfaktor-logo
search
Sjednica
Zastupnički dom PFBiH danas razmatra informaciju o Odluci o imenovanju Vlade Federacije BiH
Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas će na sjednici razmatrati informaciju o Odluci o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH.
06.04.2023. u 07:55
get url
text

Sjednica je zakazana da bi se ispoštovao Ustavom FBiH zagrantovan rok za formiranje Vlade FBiH koji istječe danas.

- Shodno ustavnim rokovima i onome što smo dobili od rukovodstva Federacije BiH stvorili su se preduvjeti da se sazove sjednice Zastupničkog doma. Na dnevnom redu je jedna tačka, a razmatrat će se materijal koji smo dobili od rukovodstva FBiH, u njemu je dopis od predsjedavajuće Federacije BiH Lidije Bradara s kojim nas upoznaje sa onim što je urađeno. Također tu je i Odluka o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH. Uz tu odluku došla je i saglasnost od dopredsjednika FBiH Igora Stojanovića i odgovor dopredsjednika Refika Lende da on nije dao saglasnost na navedenu odluku - izjavio je jučer dopredsjedavajući Zastupničkog doma Mladen Bošković. 

Podsjetio je da je danas posljednji dan za imenovanje Vlade FBiH te da je Zastupnički dom kao posljednja instanca u toj karici bio obavezan po Ustavu FBiH da sazove ovu sjednicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.