open-navfaktor-logo
search
Skupština ZDK
Zastupnik Kapković napustio Kasumovićevu stranku, djelovat će nezavisno
Zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona političkog subjekta Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Alen Kapković iz Zenice, napustio je klub te stranke te će u narednom periodu djelovati kao nezavisni zastupnik.
18.08.2023. u 13:16
get url
text

- U politiku sam ušao sa idealima i velikom željom da svojim angažmanom, znanjem i energijom pokušam napraviti pozitivne pomake koje je naš grad, kanton, entitet, ali i cijela država zaslužila još davnih dana. Isti čvrst stav imam i danas, kada se stvari za mene, u političkom smislu, ipak, mijenjaju. 

Od danas, s ponosom, mogu reći da sam samostalan i nezavisan zastupnik u Skupštini ZDK, koji će i dalje biti konstruktivan i kontinuirano se boriti za kvalitetniji život sugrađana i razvoj našeg kantona. Podržavat ću sve što je dobro i predstavlja pozitivne pomake u razvoju, prvenstveno našeg grada, a onda i kantona, Federacije BiH, ali i  države u cjelini - napisao je na svom Facebook profilu zastupnik Kapković.

On se zahvalio svima koji su mu, na proteklim Lokalnim izborima za Gradsko vijeće Grada Zenica 2020. godine te na Općim izborima za Skupštinu ZDK 2022. godine, dali povjerenje.

Nakon izlaska iz Kluba BHI-KF Alena Kapkovića, pomenuta stranka, sada, u Skupštini ZDK ima četiri zastupnika pa sada Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ima najviše, pet zastupnika u vladajućoj koaliciji.

Vladajuću koaliciju u tom kantonu čine BHI-KF (četiri), SDPBiH (pet), Demokratska Fronta (tri), Narod i Pravda (tri), koalicija predvođena HDZ-om BiH (tri), Narodni evropski savez (dva) te Naša stranka (jedan), što znači da, barem za sada, nije ugrožena skupštinska većina u Skupštini ZDK, koja ima ukupno 35 zastupnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.