open-navfaktor-logo
search
Zvuči kao pravdanje
Zastupnik Naše stranke Čamdžić: Dario Kordić dao izjavu možda u afektu, možda pijan, nije džentlmenski?!
Funkcioneri Naše stranke ne prestaju šokirati javnost svojim izjavama. Nakon Farisa Šehovića, donedavnog predsjednika Naše stranke u Novom Sarajevu, nova skandalozna izjava dolazi od Mirsada Čamdžića, zastupnika te stranke u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.
13.06.2023. u 20:37
get url
text

VEZANI TEKST - Šehović iz Naše stranke izjednačio Kordića i Mahmuljina, kojem je ubijeno 18 članova porodice: "Profitirali u ratu"

Čamdžić je gostujući na N1 pokušao, valjda, osuditi Darija Kordića zbog izjave o ratnom zločinu koji je počinio i robijanju zbog tog zločina, ali je Čamdžićeva izjava više zvučala kao pravdanje, nego kao osuda.

Kordić je, između ostalog, rekao:

- Sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio, svaka je sekunda vrijedila.

Čamdžić je rekao da "to što je Dario Kordić uradio ne mogu reći da je to toliko anticivilizacijski", pa da "jeste i anticivilizacijski". Međutim, zaključuje da to nije ni "džentlmenski ni gospodski"?! Jer od ratnog zločinca se valjda očekuje da je džentlmen, bar u Našoj stranci.

Ako već Kordić, kao ratni zločinac, nije "gospodin i džentlmen", Čamdžić nalazi objašnjenje da je rekao šta je rekao zašto što je bio pijan?! Kad se otrijeznio, trebao se ograditi od samog sebe, zaključuje Čamdžić. Zločinac koji je odgovoran i za pokolj u Ahmićima, izjavu "da bi sve ponovio" možda je dao i u afektu, pretpostavlja funkcioner Naše stranke.

Dok porodice ubijenih i udruženja žrtava traže reakcije nadležnih u BiH, dok se Kordićeve riječi tumače kao prijetnja, iz Naše stranke, koalicionog partnera HDZ-a čiji je funkcioner i Dario Kordić nekad bio, skloni su tumačiti da je izjava "glupost", data "u afektu" i u pijanstvu, a džentlmen Kordić, kakvi ratni zločinci samo mogu biti, se nije izvinio.

"Otrježnjenje" je ono što treba Našoj stranci, dok Darija Kordića, one koji pravdaju njegov ratni zločin i pozivaju na rehabilitaciju ratnih zločinaca, treba žestoko sankcionirati i taj posao treba da odradi konačno Tužilaštvo BiH.

Oni koji, također, ovih dana imaju priliku da se "otrijezne" su glasači Naše stranke.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.