open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Zastupnik NES-a Sandi Salkić o mjerama Vlade FBiH: Para na paru, uš na fukaru
Sandi Salkić, zastupnik NES-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, komentirao je mjere Vlade Federacije BiH navodeći da se Vlada FBiH očito vodi starom narodnom izrekom "para na paru, uš na fukaru", te da o tome govore tri aktuelna slučaja. 
21.12.2023. u 12:06
get url
text
Sandi Salkić
Sandi Salkić

VEZANI TEKST - Svi koji plaću primaju iz budžeta FBiH dobit će novčanu pomoć od 2.520 KM

- Vlada Federacije, naime, donijela je odluku da će svim budžetskim korisnicima isplatiti po 2.520 maraka pomoći. Odluka je donesena bez odlaganja, a novca naravno za ovu namjenu nije nedostajalo. To su, podsjetimo, hiljade službenika čija plata ne kasni dana i daleko je veća od radnika iz realnog sektora. Tu nema minimalca. Za ostale, nebudžetlije, radnike iz realnog sektora, nije tolika žurba, a nema ni para - kazao je Salkić.

Istakao je da, nadalje, od pompezno najavljenog minimalca od 1.000 KM od prvog januara očito nema ništa.

- Za njih nema nikakve pomoći. Vjerovatno su se u Vladi FBiH vodili onim skečem iz Nadrealista: Rudari imaju voz, a mi se trpamo po dvoje u taksije. 

I treća mjera, zaključavanje cijena 40 proizvoda, koju su jedva čekali oni najsiromašniji, pokazala se kao ništa drugo do marketinški trik ili marketinška prevara. Zaključavaju cijene određenih, u pravilu najnekvalitetnijih proizvoda na iznose koji su i ranije u svakodnevnim akcija koštali kao i nakon zaključavanja cijena. Eventualni minus će vjerovatno naplatiti na svim ostalim proizvodima. Sirotinjo, i Vladi Federacije si teška - prokomentirao je Salkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.