open-navfaktor-logo
search
Izrečena mu kazna
Zastupnik NiP-a u Brčkom Damir Bulčević proglašen krivim za falsifikovanje isprava
Vijeće Apelacionog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine donijelo je presudu kojom je odbilo žalbe izjavljene od branilaca optuženog i potvrdilo prvostepenu presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u krivičnom predmetu koji se vodi protiv Damira Bulčevića (NiP), zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH, zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.
12.04.2023. u 16:23
get url
text

VEZANI TEKST - Skupštinski zastupnik u Brčkom optužen za krivotvorenje isprave

Prvostepenom presudom, optuženi Damir Bulčević oglašen je krivim za krivično djelo falsifikovanje isprave, jer je u toku 2018. godine u postupku imenovanja za šefa Inspektorata Brčko distrikta BiH lažno potvrdio nepostojanje sukoba interesa u vezi s političkim angažmanom.

Time je svjesno i namjerno, iako je u to vrijeme obavljao funkciju unutar lokalne organizacije Stranke demokratske akcije, sačinio, ovjerio i nadležnom organu predao lažnu izjavu u kojoj je naveo da nije član organa političkih stranaka.

Za navedeno krivično djelo utvrđena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine ne učini novo krivično djelo, saopćio je portparol Pravosudne komisije Brčko distrikta Dejan Nišić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.