open-navfaktor-logo
search
Objavio na Facebooku
Zastupnik SDP-a o vakcinaciji ministara Vlade Kantona Sarajevo: Osjećam stid i nevjericu...
Samir Suljević, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je na svom Facebook profilu komentirao to što su se neki članovi Vlade Kantona Sarajevo početkom jula prekoreda vakcinisali protiv COVID-19, ali je tu objavu potom i uklonio.
19.08.2021. u 18:24
get url
text

 

- Ako je istina da se dio Vlade Kantona Sarajevo mimo reda vakcinisao, dok su hiljade građana to morali raditi dok su u inostranstvu, osjećam stid i nevjericu. Vlada koja je uradila i radi puno u interesu građana Kantona Sarajevo je jednim potezom mnogo toga ukaljala. Najviše se izgubilo na onome što se najteže stječe, povjerenju. Najmanje što se može je izviniti se građanima. Očekujem hitno i nedvosmisleno obrazloženje – naveo je Suljević u svojoj facebook objavi.

VEZANI TEKST - Forto žali samo što se nisu slikali kad su primili Pfizer, opet obmanjuje javnost u vezi s onkološkim pacijentima

Podsjetimo, na danas održanoj press konferenciji premijer Vlade Kantona Sarajevo, Edin Forto, novinarima je potvrdio da se šest ministara, ne želeći otkriti njihova imena, vakicinisalo vakcinama proizvođača Pfizer/BioNTech i to u zgradi Vlade KS.

U to vrijeme, a to je bio početak jula, vakcine ovog proizvođača bile su namijenjene onkološkim pacijentima. 

Ostali članovi Vlade KS uglavnom su se vakcinisali u Zetri, a neki van Kantona Sarajevo, odnosno BiH.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.